Поредното падение на служебния кабинет е факт: от днес едни деца се връщат в училище, а други не. Причината е, че липсват тестове за учениците от Софийска и още 14 области. Изправени сме пред поредния парадокс: ако примерно дете от Божурище учи в София, отива на училище. Ако неговото съседче учи в Божурище не отива, защото за Софийска област няма тестове. Това е поредната разделителна линия в обществото, прокарана от служебния кабинет. Но този път делят децата, категоричен е Борисов – бивш заместник областен управител на София област и учител по история за „Балканц БГ“.

Пълна липса на планиране и визионерство и работа на парче – това наблюдаваме в сферата на здравеопазването и образованието. Сега се юрнаха да поръчват тестове и да сключват договори, ама някои фирми избягали и не си изпълнили договора, за това едни деца ще учат, а други не. И да, тези министерства имат план, по който би трябвало да се движат при повишаване на заболеваемостта. Защо тогава не е предвидено закупуването на тестове в ранен етап и, ако се наложи, да се използват, пита Борисов.

Въпросите са много, но най-лошото е, че щетите в сектор „Образование“ ще се видят след години. Икономиките ще се възстановят, но експериментът с образованието ще нанесе трайни щети в обществото, категоричен бе той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *