Искам да поставя сериозен въпрос, който касае моите съграждани от Велико Търново. Вчера беше открита голяма група афганистанци в региона на Лясковец и Горна Оряховица. По същото време бе заловена друга група в Омурташко. Хората са притеснени как един взвод от афганистанци се разхожда под прозорците на жителите на Горна Оряховица. Ако се бяха объркали дали нямаше да стигнат до Царевец.

Това запита в предаването „Денят започва“ по БНТ кандидатът за президент и водач на листата във Велико Търново доц. д-р Милен Михов.

Приветстваме, че г-н Рашков се занимава с глобални въпроси като охраната на Гешев, магистралите, организацията на изборите, но нека слезем малко на земята. Затова питаме – как така тези афганистанци са в центъра на България. Настояваме за пълно разследване кога, къде са минали, както и кои от гранична полиция са го проспали това. Пълно изясняване на случая и наказание за виновниците. Питаме има ли свързани хора от службите или гранична полиция относно този трафик на бежанци, заяви Михов и допълни:

Как така тези млади, прави мъже, които хич не приличат на харвардски възпитаници, са в центъра на България?

Правителството има опит, сили и средства да се справи с мигрантската криза. Нашата граница е наша отговорност, подчерта Михов, като настоя да бъдат затворени мигрантските центрове.

В предишни години, когато г-н Каракачанов изпращаше военните на границата – бе ефективно. От септември и август правителството заявява, че са готови да разположат военни по границата. Ние от ВМРО настояваме да бъдат взети мерки да бъдат изпратени сили по границата, категоричен е Михов.

А ако някой каже, че няма пари, ще припомня, че едни млади мъже, носещи промяната, казаха, че са спрели корупцията и има пари в държавната хазна, допълни още той.

В науката има принцип – ако не променяме условията на опита, няма да получим друг резултат. Затова ВМРО дава заявка за участие в Народното събрание, защото сме носители на съгласието, диалога – в полза на всички граждани. Той посочи, че кампанията показва два различни подхода – партиите на статуквото или на промяната, които използват политическата демагогия, крайните, които пълзят към парламента, и ВМРО, която говори истината и само истината.

Михов подчерта, че хората ще разберат какво са направили от ВМРО. Избори 2в1 понякога е добре, а понякога се получава и разминаване, но е плод на безотговорността на политическите партии. Шест пъти избягаха от отговорността да съставят правителство, посочи кандидатът за депутат.

Целия разговор гледайте тук >>>

Видео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *