ВМРО ще продължи да отстоява бъдещето на „Марица изток“, обяви водачът на листата Александър Сиди

„Разпространението на коронавируса в такива размери и високата смъртност, която наблюдаваме в момента, са свидетелство за провала на служебния кабинет в сферата на здравната политика. Румен Радев трябва да предприеме незабавни действия, в противен случай цялата отговорност ще се стовари върху него.“ Това заяви в Стара Загора кандидатът на ВМРО за президент доц. д-р Милен Михов. Той призова Радев за незабавно отстраняване на настоящия служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и свикване на Консултативния съвет, на който експерти и политически сили да набележат спешни здравни мерки. От ВМРО определиха като провал политиката на Министерството на здравеопазването в последните шест месеца. Според кандидат-президента на патриотичната формация хаосът и липсата на смислена стратегия и кампания са довели до пропадане на ваксинационния процес.

Доц. д-р Милен Михов определи ваксинацията като единствената възможност за ограничаване на заразата и завръщането към нормалността. „Всеки трябва да даде личен пример. Самият аз се ваксинирах още в момента, в който бяха открити т.нар. зелени коридори“, обяви Михов. Той обаче разкритикува начина, по който здравните власти въведоха зеления сертификат в страната. „Търсенето на решение единствено в рамките на служебния кабинет води след себе си до разделение на нацията“, категоричен бе Михов.

Кандидатът за президент на ВМРО обърна внимание и на болната за региона тема, свързана с бъдещето на комплекса „Марица изток“. Доц. Милен Михов подчерта, че категорично се противопоставя на зелената принуда за закриване на въглищни мощности. Той определи плановете за трансформация в енергийната сфера като рискован ход. „Спирането на въгледобива е фактическо закриване на половината ни производство на ток“, напомни доц. Михов. Той обърна внимание и на риска от спиране на ядрените мощности на АЕЦ „Козлодуй“, ако не бъде получено разрешение за продължаване на тяхната експлоатация. Според кандидата за президент България е заплашена в следващите 7-8 години да закрие собствената си национална енергетика. Доц. Михов предупреди, че това няма да се случи през 2038 г., а още в 2025 г. и призова да бъде търсено решение в посока инвестиции в съществуващата технология по горене на въглища. По думите му това включва улавянето и съхранението на въглеродни емисии.

Позицията на доц. д-р Милен Михов срещу зелените политики на ЕС беше подкрепена и от номинираната за вицепрезидент от ВМРО Мария Цветкова. Тя обяви от своя страна, че плановете за закриване на комплекса „Марица изток“ ще доведат до унищожение на българската енергетика и сигурност и до затриване на поминъка на хиляди семейства. „Тази политика е вредна“, категорична бе Цветкова.

„Мораториум върху заплащането на въглеродните емисии“. За това се обяви водачът на кандидатската листа на ВМРО в Стара Загора Александър Сиди. Той подчерта, че ВМРО няма да предаде националния интерес на България по отношение запазване работата на ТЕЦ „Марица изток 2“. Сиди определи комплекса „Марица изток“ като единствен източник на евтина енергия. „Когато говорим за региона на Стара Загора, няма друг разумен избор освен номер 21 в бюлетината. Защото ВМРО единствена се бори за енергетиката на страната“, заяви Александър Сиди.

Кандидатите за президент и вицепрезидент и номинираните за парламентарния вот от името на партията в Старозагорска област се обявиха в подкрепа на българските традиции и семейство. Мария Цветкова отново обяви пълната решимост на ВМРО да се противопостави с всички сили на налагането на либералните европейски ценности за пол и семейство. Тя обърна внимание, че партията ще се противопостави с всички сили на всеки опит за приемане на Истанбулската конвенция.

ВМРО няма да отстъпи и от позицията си по отношение на членството на Северна Македония независимо от натиска, обявиха кандидат-президентът на партията Милен Михов и водачът на листата в Стара Загора Александър Сиди. Те подчертаха, че ВМРО работи усилено за правата на българските граждани в чужбина.

Кандидатът за депутат Александър Сиди разкритикува действията на политическите сили в отминалите два парламента. За трети път правим избори, защото никой не пое отговорност“, заяви водачът на ВМРО в Стара Загора. От своя страна доц. д-р Милен Михов обяви, че е готов на дебат с всеки един от останалите кандидати за президент.

За кандидатите на ВМРО за президент и народни представители може да гласувате с номер 21 в бюлетината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *