Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО предизвиква другите  кандидати на дебат по важните въпроси

Обикновено правомощията на вицепрезидента се свързват със защита правата на българските общности зад граница. В 130-годишната си история ВМРО е доказала, че може да брани правата на всички българи от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Това заяви в предаването „Темите“ по ТВ Европа кандидатът за вицепрезидент от ВМРО Мария Цветкова.

Ние продължаваме тази мисия – защита на правата на българите не само от историческите общности, ние не сме спрели да го правим, но и на българите в Македония; Западните български покрайнини; бесарабските българи; българите в Украйна и Молдова; в Албания – знаете, че благодарение на ВМРО беше признато българско малцинство там; българите в Косово и навсякъде по света. Наша мисия е да обърнем внимание и на правата на българската емиграция и върху това ще поработим, заяви Мария Цветкова и допълни:

Не разбирам балансираната позиция на проф. Герджиков по отношение на Истанбулската конвенция. Или се опълчваш срещу нея и я спираш, както направихме ние от ВМРО, или се обявяваш, че си „за“ и я подкрепяш.

Ние на всяко ниво – от името на Красимир Каракачанов, в ролята му на вицепремиер, на г-н Ангел Джамбазки в Европейския парламент, както и ние, народните представители в 44-тото Народно събрание, казахме „не“ на Истанбулската конвенция и благодарение на нашата позиция тя беше спряна, не беше подписана, категорична бе Цветкова.

Аз остро се противопоставям на позицията на един от кандидатите за вицепрезидент – г-жа Мария Касимова-Моасе, която се обяви в подкрепа на еднополовите бракове.

Смятам, че Конституцията в това отношение е изключително ясна и бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Ето това отстояваме ние. Г-жа Моасе през годините е доказала с действия и изказвания, че мрази българския си произход. Реагирам така остро, защото си спомняте, че преди време тя беше изгонила хората, които играеха хоро пред Народния театър и беше нарекла това „селска седянка“. Ние сме на противоположното мнение, ние отстояваме българския национален интерес, българската си идентичност, род, история и всички традиции, допълни кандидатът за вицепрезидент Цветкова.

С доц. Михов сме готови за дебати с другите кандидати, даже ги призоваваме за дискусия по тези важни въпроси, които нашият кандидат за президент Ви съобщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *