Интересите на българския народ диктуват диалог

Национално помирение

Интересите на българския народ диктуват диалог, а не постоянно избори. Този парламент беше най-просташкият парламент в историята на България. Не новата история, в историята на България след Освобождението въобще. Няма грам желание за някаква национална консолидация, няма грам желание за диалог. За пореден път се видя, че партиите все повече се превръщат в някакви проекти за власт, проекти за завоюването на властта. А не политически формации с ясна идеология, ясни принципи, някакви идеали, колкото и романтично да звучи.

Това заяви лидерът на ВМРО д-р Красимир Каракачанов в „Тази събота“ по БТВ.

И така ще продължава, докато ние като българи не спрем да смятаме, че някакъв месия може да дойде и да ни оправи. Дълго време го чакахме да дойде от Москва, след това го чакахме от Вашингтон, а той дойде от Мадрид… Какво трябва да се случи, че да разберем, че трябва да мислим преди да гласуваме. Та това е все едно да пресичаш улицата без да се оглеждаш, допълни още той.

Още миналата година Каракачанов предложи да има диалог и да се търси форма на национално помирение.

Това диктуват интересите на българския народ.

Иинтересите на българския народ диктуват да има диалог и национално помирение, заяви Каракачанов

Увеличението на пенсиите вече е изядено от инфлацията

Председателят на ВМРО коментира и последните решения на депутатите, свързани с актуализацията на държавния бюджет и увеличението на пенсиите:

В желанието си да вади компромати срещу предишното управление, служебният кабинет изтърва монополите. Такава бърза инфлация никога не се е случвала в България. Цените у нас скочиха между 15 и 50%. За какво увеличение на пенсиите говорим, това увеличение е изядено вече.

ИТН са слаби политици и вече два пъти вкарват държавата в ситуация, в която общо 250 млн. лв. са били похарчени за избори, посочи Каракачанов.

20 години след атентатите от 11 септември лидерът на ВМРО изрази притесненията си, че в момента отново

целият демократичен свят е под заплаха.

България не е самоизолиран остров, заплахите са глобални. Това, което се случи на 11 септември, се случи благодарение на това, че САЩ дълго време подценяваха проблема с радикалния ислямизъм“, заяви политикът в светлината на последните събития в Афганистан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *