Хората се разочароваха от това, което виждат всеки ден – а именно как се предлагат министри, кабинет – от сега, за след малко. Ако не успеят да съставят кабинет и пристъпим към поредните предсрочни парламентарни избори, то смятам, че и 20% от българските граждани няма да излезнат да гласуват.

Това заяви за Национална телевизия „България 24“ организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Когато се сформира правителство и бъдещото управление на България трябва да има повече прозрачност, но ние не виждаме такава. Както не виждаме и разлика в начина на управление на Бойко Борисов. Схемата е една и съща – единият през едната джипка, другият – през другата. Единият коментира през социалните мрежи, другият – също. Слави Трифонов управлява по същия начин като Бойко Борисов и това е отвратително. Те излъгаха своите избиратели, които искаха промяна, категоричен бе Ангелов.

Виждаме, че иска да се сформира правителство на малцинствата от партията на Слави Трифонов, с подкрепа на други партии – така ще има задкулисие. Най-голямото обвинение през последните 30 г. е точно задкулисието, което ще настъпи, когато няма управленска програма, разписана в т.нар. коалиционно споразумение. Не е ясно на есен като дойде време за гласуване на държавния бюджет дали няма да има пазарлъци, защото никъде не е разписано за следващото управление, какви ще са приоритетите, по които ще се работи, каза още организационният секретар на ВМРО.

За нас като представители на ВМРО е положително, че от сегашното събрание правят грешки – от политическа гледна точка, но ние искаме да се сформира редовно правителство, защото това е лошо за България, а и не може толкова дълго време страната ни да бъде управлявана от служебно правителство, допълни Ангелов.

Целия разговор гледайте тук >>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *